#24

La început au fost trandafirii și bujorii pe care-i plantasem în “grădinuța” casei; era un mai dogoritor iar diminețile începuseră a mângâia blând boboceii ce zâmbeau într-o multitudine de culori. Apoi, într-o seară lină, cântecul vieții și-a multiplicat glasul într-un gângurit dulce. Doi ochi albaștri salutau lumea; grădinuța înflorea pentru prima oară a bucurie. Mirosea a parfum de iubire, într-un mai luminos ce avea să își deschidă petalele an după an.

Cea de a 24-a ne zâmbește roz și albastru dintre gândurile timpului. 
E Mai printre Trandafiri, Bujori, Iubire și Speranță.

Cele mai frumoase amintiri și cele mai fericite momente ale vieții mele de adult se învârt în jurul existenței fiilor mei. Se află acolo, adânc imprimate în memoria timpului, în zâmbetele și râsul cristalin al copilăriei lor.

Azi sunt deja 24 de ani de când primul suflețel intra în viețile noastre. Aducându-ne cu fiecare nouă zi, noi experiențe, noi trăiri și sentimente. Frumoase și înălțătoare.

De-a lungul anilor am vizitat locuri imaginare și fermecate, pe care niciodată nu mi le-aș fi închipuit. Pentru că minunea aceasta de suflețel ne-a pus în mișcare și ne-a purtat prin labirinte misterioase și ecuații complicate.

Ne-am redescoperit pe noi în felul în care ochii lui plini de candoare ne vedeau. În felul în care îmi șoptise intr-o zi că mă alesese să-i fiu mămica. Erau atunci doar 9 anișori presărați pe coloana timpului.

Ne-am redescoperit în candoarea și filosofia simplă și luminată a copilăriei. L-am regăsit apoi în rolul frățiorului mai mare, protector și plin de înțelepciune. Iar zilele aveau să ne aducă și mai multă frumusețe și bucurie. Aveau să ne redefinească în toată alergătura cotidiană.

Azi, ca o zi a amintirilor. Și nu doar Azi.  Sunt mândră că timpul a imprimat minunat clipele: Curaj, Îndrăzneală, Bucurie, Descoperiri, Vise, Iubire, Viață. Și toate acestea le-a legat frumos în buchete neprețuite.

La mulți ani, fiul meu drag! Oriunde pașii vieții te vor purta, amintirea dulce a copilăriei să fie loc de odihnă pentru suflet.  Noi suntem aici, mereu prezenți pentru toate îmbrățișările. Pentru că oricât de mult timp va mai trece, vei rămâne mereu copilul existenței noastre.  Îți mulțumesc că m-ai ales să îți fiu mamă și că m-ai luat în această fantastică călătorie a vieții!  Să fii fericit și binecuvântat iar visele să îți devină realitate!

Advertisements

22 comments

  1. La mulți ani atât de frumoși și senini cât nu încap în cuvinte! Bucurie continuă să vă fiți! Și fericire că vă aveți!

  2. Un frumos elogiu adus… copilăriei și un imn de slavă înălțat calității de mamă iubitoare! Calități manifestate plenar în „grădina” familiei sale!
    LA MULȚI ȘI FERICIȚI ANI! ÎMPREUNĂ CU ÎNTREAGA FAMILIE!

  3. La mulți ani sănătoși și frumoși, drumul vieții să îi fie așa cum și-l dorește, iar tu/ voi să fiți sănătoși și să vă bucurați alături de el/ ei.

  4. Ce poate fi mai profund decat dragostea unei mame pentru bobocul sau.
    Bucurie sa-ti fie, Simona!

Lasă un răspuns