Math Puzzle #4 & Note din Joi

Photo by Aditya Siva on Unsplash

“Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul” – Galileo Galilei

Dragi iubitori de matematică, pentru jocul de azi am combinat numerele astfel încât am obținut:

1326 = 32

2772 = 81

4321 = ?

9085 = 126

5693 = 132

Dacă acceptați provocarea, va fi cu siguranță un amestec de distracție și bună dispoziție. La finalul postării am adăugat și rezultatul, astfel încât puteți verifica dacă labirintul s-a lăsat descoperit.

Iar pentru că este vară cu nuanțe de mult albastru, într-o societate în care muncitul din greu s-a transformat într-o nebunie cronică, vă las câteva rânduri găsite în dimineața aceasta printre postările feisbuciste. Cu diferență de la caz la caz, de la țărm la țărm, sau de la poale de munte la alt munte. Eu vă salut dintre colinele unui Nottingham prins între pasiuni, idei și vise. O vară plină de bucurii, oriunde vă aflați!

Un vapor a ancorat în Mexic, lângă un micuț sat de pescari. Un turist, i-a complimentat pe pescari pentru calitatea produselor și i-a întrebat cât timp le ia să prindă acei pești.
– Nu foarte mult timp, au raspuns pescarii la unison.
– Dar de ce n-ați mai stat, ca să prindeți mai mult pește?

Pescarii i-au răspuns că micile cantități pe care le prind, sunt suficiente pentru nevoile lor și ale familiilor lor.
– Și ce faceți în restul timpului? a întrebat turistul.
– Dormim până târziu, pescuim puțin, ne jucăm cu copiii și ne facem siesta împreună cu soțiile noastre. Mai târziu, pe seară, mergem în sat, unde ne întâlnim cu prietenii, bem puțin, cântîm la chitară câteva cântece și tot asa…. Avem o viață plină.

Turistul i-a intrerupt,
– Stați puțin! Eu am absolvit Harvard-ul, am o diplomă în economie și pot să vă ajut! Trebuie să pescuiți mai mult timp în fiecare zi. În felul acesta, o să puteți vinde peștele pe care îl prindeți în plus. Cu veniturile suplimentare, veți putea cumpăra o barcă mai mare.
– Și după asta? au întrebat pescarii.
– Cu banii suplimentari pe care-i va aduce barca, veți putea cumpăra o a doua și o a treia barcă și tot așa, până când veți avea o întreagă flotă. În loc să vindeți peștele unui intermediar, veți putea negocia direct cu marile fabrici de procesare, poate chiar să vă construiți propria fabrică. Atunci veți putea părăsi sătucul ăsta micuț și să vă mutați în Mexi, Los Angeles, sau poate chiar la New York ! De acolo vă veți putea conduce noua întreprindere prosperă.

– Și cam cât timp ne-ar lua asta? au întrebat pescarii.
– Douăzeci, poate chiar douăzeci și cinci de ani. a replicat turistul.
– Și după asta?
– După asta? Ei bine, prietene, ăsta-i momentul cand devine cu adevarat interesant,” a răspuns zâmbind larg turistul.

Când afacerea ta este cu adevărat uriașă, poți să începi să vinzi și să cumperi active și să faci milioane de dolari!
– Milioane? Serios? Și după asta? au întrebat pescarii.
– După asta, veți putea să vă retrageîi din afaceri, să traiți într-un sătuc liniștit și retras pe malul mării, să dormiți târziu, să vă jucați cu copiii voștri, să vă faceți siesta cu soțiile și să vă petreceți serile împreună cu prietenii distrandu-vă cum vreți voi.

– Domnule, dar asta e exact ce facem acum. Care ar fi rostul să irosim douăzeci și cinci de ani? au întrebat mexicanii…

Morala: Nu pescui mai mult decat ai nevoie.

Sursa – Google

abcd = e; e = (a+b) x (c+d); 4321=21

Advertisements

2 comments

Lasă un răspuns